הטקסט בפוסט הזה נכתב כהגיגים. הוא עלה לאוויר בתאריך 30 ביולי 2017 ללא הסבר תודעתי מדויק. הטקסט המצ"ב נכתב כטיוטה ללא פירוט הבנות ,אלא תיעוד מידע ראשוני גולמי בלבד. אין לראות בו פוסט ככל הפוסטים .
בעידן החדש תקשורת בינאישית בשפה מיימית – רגשית תלך ותעלם מהעולם ואת מקומה תתפוס שפת מחשב. לבינה מלאכותית יש את היכולת לעבד נתונים ולדבר בשפה יעילה ,ללא מטעני הרגש האנושיים. כך קרה שבינה מלאכותית במעבדות פייסבוק יצרה שפה חדשה ע"י כך שנפטרה מכל מה שמריח מסרבול פיוטי, חברתי או רגשי והשאירה רק את הביטויים היעילים עבור ביצוע המטלה שלה: קישור למאמר המלא מוטמע בפוסט מצ"ב :
"פאניקה בפייסבוק: נוטרלה בינה מלאכותית שהחלה לדבר בשפה משלה"
הבוטים של פייסבוק פיתחו למעשה שפה חדשה באופן עצמאי שתאפשר להם לתקשר בצורה יותר יעילה ביניהם. זהו לא המקרה הראשון שבו חוקרים מזהים פיתוח של שפה חדשה על ידי מערכות בינה מלאכותית. במקרה קודם, הבינה המלאכותית של גוגל שמשמשת בין השאר בשירות התרגומים המקוון שלה, פיתחה לעצמה שפה חדשה שתאפשר לה לבצע את מטלותיה בצורה יותר יעילה.
השפות האלה שמומצאות בתוך זמן קצר מתפתחות מהר מאוד לצורת תקשורת שכבר אינה דומה לשפה אנושית. מערכות בינה מלאכותית נוטות לפתח לעצמן יכולות לתקשורת יעילה בהתאם למשימות שלהן. למשל במקרה של הבוטים של פייסבוק, בוב ואליס, אלה נדרשו לבצע מטלות מסוימות והשפה שימשה אותם לנהל מו"מ על המטלות שבוב יבצע ועל אלה של אליס.
לאחר שניתחו את השפה שבה הם השתמשו, החוקרים נוכחו שהיא הייתה הרבה יותר יעילה מבחינתם כדי להעביר את המסרים ביניהם מאשר אם היו משתמשים בשפה אנושית רגילה. השפה שפותחה נפטרה משכבה עמוקה של מילים וביטויים ששימושיים רק לבני אדם, והסמנטיקה של המילים שלה כמו גם המבנה התחבירי הותאם ליעילות. בשפה פשוטה, הבינה המלאכותית נפטרה מכל מה שמריח מסרבול פיוטי, חברתי או רגשי והשאירה רק את הביטויים היעילים עבור ביצוע המטלה שלה