התפתחות מתהווה כשאנחנו מצליחים בהתמודדות עם אתגר שבחרנו לזמן לחיינו. כשהבחירות שלנו מדוייקות בתואם ל התסריט הנשמתי ולמימון האנרגטי שנועד לתמוך במימוש הייעוד – נצלח את ההתמודדות בקלילות ויעילות. כשאנחנו בסטייה ברמה כזו או אחרת- נחווה תחושת כשלון: נבזבז יותר על הדברים הלא נכונים ונקבל פחות. אין בכך כדי לרפות את ידינו מלנסות , היות וכל התנסות תורמת להתפתחות. מה שכן ניתן ורצוי זה להבין איך לדייק את הבחירות שלנו כדי שנצליח לצלוח את השיעורים ונלמד מהם הבנה שתקדם אותנו לשלב התפחותי גבוה יותר.
מהי הצלחה בשפת תודעת העל
הצלחה משמע שמימשנו בחיי החומר הארציים את זכות הבחירה החופשית – הרשות הנתונה , בתואם לבחירה הנשמתית (התסריט החתום-הכל שצפוי…)
מבחינת הבריאה ,אנו מצליחים רק כל עוד אנחנו מבינים ,לומדים ומסיקים מסקנות תודעתיות מתוצר ההתפתחות שהצלחנו בו. הצלחה ברמה הארצית-גשמית שאין בה הבנה – לא נחשבת, לא נרשמת ולא מתועדת במאגר המידע הבריאתי של תודעת העל. אין בה תרומה לא לנו באופן אישי ולא להתפתחות הכוללת. אנחנו יכולים לקבל אישורים ופירגונים מהסביבה (או להבדיל קריאות בוז) אבל הם אינם מדד להצלחה אמיתית (כמו שאינם קולות שראויים להקשיב להם המבזים את הישגינו). הצלחה ראויה להיבחן בעיני המתבונן – בעיניינו אנו בלבד,רק כשהיא ברמה האישית – האם צלחנו את האתגר שהצבנו אנחנו לעצמנו? האם הגשמנו את המטרה שלנו ? אחרים יכולים אולי להתרשם (או שלא…) מההישגים החיצוניים אבל אין להם יכולת וזכות לדעת או להעריך את מידת ההתפתחות הפנימית שהשגתי . לכן: אל תשפטו אחרים ואל תתנו לאף אחד אחר לשפוט את ההצלחה שלכם.
הישגי ההצלחה שלנו יהיו מהירים מדוייקים ויעילים יותר, כשיהיה לנו ברור מה אנחנו רוצים (אש) יחד עם ההבנה למה (אוויר) . לכן, מי שרוצה להצליח מוטב שידייק את הרצונות וההבנות שלו. כשזה יהיה ברור לו – זה יהיה ברור לכולם ולבריאה שתהדהד לו את תוצרי ההצלחה אליו בחזרה כך שיתגשמו בחייו הגשמיים. כי הרי מי היא הבריאה? הן אנחנו הבוראים! תודעת העל לא פריירית לממן אנרגיה למישהו להצליח במשהו כשהוא בעצמו לא ברור לו מה הוא רוצה ואיננו בטוח בעצמו.
כשלון
כשלון משמע שביצענו ניסוי שלא צלח. חוויה כזו לא הופכת אותנו ללא מוצלחים אלא מאירה לנו רמזור אדום מהבהב- תמרור אזהרה שעוצר אותנו כדי שנחשוב ונחשב מסלול מחדש ונדייק את הדרך שבחרנו. כשאנחנו לא יודעים ולא מודעים מה נכון לנו – אנחנו נכשלים (או מצליחים בפוקס בלי שהבנו מה גרם להצלחה ואז לא נוכל לשחזר אותה). כשאנחנו מניעים את עצמנו למקום הלא נכון-לא נשיג את המטרה ומכאן מתהווה הכשלון.
תודעת העל ממליצה לנו להתעלם מכשלנות העבר ולא לחפור ולנסות להבין מה גרם לה או איך לתקן. דבר זה הוא בזבוז אנרגטי. גם שחזור גלגולים מיותר כי גם אם תתוודע לסיבה לכשלון מגלגול קודם- אי אפשר לתקן את העבר ואת המסקנות מוטב שנפיק מחוויות שיש להם תדר של הצלחה ולא תחושת כשלון. אנחנו לומדים רק מהצלחות. אין טעם לשחזר ניסיונות כושלים שוב ושוב . זה רק האגו הנשמתי שלנו רוצה להוכיח שהוא יכול , אבל מוטב לשחרר אותו ולפטור אותנו מנסיונות חוזרים.
לפעמים הכשלון נובע מהשקעה אנרגטית גדלה במקום הלא נכון: אם אנחנו מבזבזים הרבה אנרגיה על התמכריות לחומר , להנאות ארציות ומותרות מיותרות במקום על התפתחות פנימית , כל מה שלא נעשה – יצא שכרו בהפסדו. אין "שכר ועונש" , אבל כן יש עצירה בהתפתחות במידה ובחרנו להשקיע את האנרגיה שלנו ברדיפה אחר הישגים והנאות חומריות שלא תורמות לנו ולתודעה הכוללת. גם אם הגענו למטרה ויצרנו וקיבלנו תוצר ארצי מרשים – ההישג לא נרשם אם אין בו הבנה!!!
האש (רצון הישגי ) היא אנרגיה של נצחונות. המים (רגש-פחד מכשלון ) הם אנרגיה של כשלונות.
הנה דוגמא למתמודד בתחרות אקספקטור שנאחז ברגש ובעבר המוכר – ונכשל . לעומתו מתמודד שבחר להתנסות במשהו חדש שהוא לא מכיר – וניצח
להצליח=לצלוח את השלב הבא מהעבר למחר = יציאה מאזור הנוחות
מנצח מצליח Profession: Human Being
אוואטר קורה מבינה שאתגרים,מלחמות וקונפליקטים תמיד יהיו והצלחה אמיתית משמעה להבין, להתפתח וללמוד מהשיעורים בדרך למימוש ייעודה להביא שלום ואיזון לעולם . האמצעים בדרך למטרה הם שליטה בארבעת היסודות וחיבור עולם הרוח והחומר, אבל המטרה הגבוהה המשותפת לכולנו היא התפתחות וזו מתהווה מתוך תהליך שינוי תודעתי במהלכו מתחייבת יציאה מאזור הנוחות והתמודדות עם אתגרים חדשים
אוואטר קורה מבינה מהי הצלחה from naama on Vimeo.
זאב אבירז בסדרת סרטונים בנושא הצלחה וכשלון
שני דברים בונים את ההצלחה : עלות מול תועלת ומטרה ברורה
1
2
3. רצון=התנעה , שליטה ברצון : עלות מול תועלת
4. מרכיבי ההצלחה והכשלון
5. מרכיב ה "מה" במשוואת ההצלחה
6. מרכיב ה "למה"
7. מרכיב ה "איך"
8. אנרגיות שבונות את ה "מה"
9. האנרגיות שמפעילות את ה "למה"
10. מימוש ה "איך" במרחב הרגשי
11. הצלחה וכשלון – זאב אבירז – סרטון 11
How Will You Measure Your Life?
"זה ממש חשוב שתצליח במה שאתה מצליח, אבל זה לא יהיה מדד החיים שלך".
Kid Gives Speech After Learning To Ride A Bike
ילד שמסביר כמה חשוב להתמיד בנחישות עד שמצליחים, אחרי שלמד לרכב באופניים. תקשיבו לו טוב טוב. הילד יודע מה הוא אומר.
"המערער" Clay Christensen
החוקר המפורסם קלייטון כריסטנסן הטמיע את המושג חדשנות מערערת. הוא מסביר מדוע הרדיפה אחר רווחיות מובילה לכישלון של חברות מצליחות, מציע איך להסתכל על העתיד ולא על העבר בעסקים ובחדשנות. במחקרו הבין שהרדיפה הזאת היא גם אותו גורם שמביא למפלות בחיים האישיים.
כריסטנסן מלמד בהארווארד ביזנס סקול את התיאוריות שהוא פיתח, שמאפשרות לו להבין מדוע חברות מצליחות או נכשלות. הוא מנחה את התלמידים להשתמש בתיאוריות שלו בתור מערכת של עדשות כדי לבחון חברות, כלכלות או תעשיות. "אנחנו מנסים להבין מדוע דברים קורים כפי שהם קורים, ואילו פעולות יובילו לאילו תוצאות"
הוא ביקש מהם להסתכל במראה ולבחון את עצמם. "האם אתם יכולים להסביר באמצעות התיאוריות האלה מדוע החיים שלכם היום הם כפי שהם? האם אתם יכולים לחזות מה יקרה בחיים שלכם אם תמשיכו לעשות את מה שאתם עושים עכשיו?"
התלמידים מגיעים לתובנות מעניינות, ומתחילים לחשוב מה הם צריכים לשנות בחיים שלהם, כדי שהם יוכלו לחיות את החיים שהם רוצים לחיות.
*
אימונים של וירטואוז סקייטבורד : בתמונה הוא נראה כשמצביע על מוחו ואמר: now i got it – שם מתחילה ההצלחה- בראש. כדי להצליח צריך לנסות ולהתנסות שוב ושוב ושוב- ליפול ולקום , עד שמצליחים. נחישות זה שם המשחק
הילדעים- נולדים יודעים. הם לא מפחדים ליפול ולקום כי ברור להם שרק כךלומדים ללכת. ההתניות של הפחד והקשבה לקולות מגבלות חיצוניות בסביבה לא קיימות עבורם. הם מדלגים בקלילות מעל נפילות, כי מובן מאליו עבורם שהם נועדו כדי לחשל ולהעצים בהם את המיומנות לצלוח את האתגר. כדי להצליח עלינו לנסות ולהתנסות באתגרים חדשים ולשלם את מחיר ההשקעה הכרוך בכך: יציאה מאזור הנוחות.
Draw My Project!אליף בילגין היא בת 16 מאיסטנבול שהמציאה שיטת ייצור חדשנית של פלסטיק שמופק מקליפות בננה. כשהציגה את הפרויקט הגמור, היא סיכמה את התקופה עם ציטוט של אדיסון, שאמר: "לא נכשלתי, רק מצאתי 10,000 דרכים שלא עובדות"
עוד אמר תומאס אדיסון : "בגאון יש אחוז אחד של השראה, ו- 99 אחוזים של זיעה" . בילגין חוותה על בשרה גם את החלק של הזיעה, כשנקודת המוצא שלה הובילה לשנתיים של עבודה מאתגרת, מתסכלת ולא פשוטה. ניסיונות רבים נכשלו, ובאלו שכבר הצליחו – פיסות הפלסטיק שהופקו פשוט הרקיבו או התפרקו אחרי ימים ספורים. בילגין לא התייאשה, ולבסוף הצליחה להגיע לנוסחה המושלמת. . המטרה שהציבה לעצמה: לשנות את העולם, לא פחות מזה. המאמר המלא כאן
על הצלחה, כסף והקונספט המתעתע של הגשמה עצמית
כשלונות מפורסמים
הידעתם שאחרי שהעיפו את מייקל ג'ורדן מבית הספר ומקבוצת הכדורסל, הוא הלך הביתה, נעל את עצמו בחדר ובכה?
ידעתם שאת הביטלס דחו ולא רצו להקליט להם אלבום כי אמרו שהם לא אוהבים את המוזיקה שלהם ושאין להם עתיד במוזיקה?
שאת סטיב ג'ובס העיפו מהחברה *שהוא* הקים?
שאמינם נשר מהבית ספר, התעסק עם סמים, והשיא – הוא נכשל בניסיון להתאבדות…
אלברט איינשטיין לא הצליח לדבר עד גיל 4!! והמורים שלו אמרו שהוא בחיים לא יהיה משהו בחיים שלו..
וולט דיסני פוטר מהעיתון שעבד בו בגלל "חוסר דימיון" ו"חוסר רעיונות מקוריים".
ג'ון טרבולטה אמר בראיון ב"כיתת אמן" לשאלת המראיין: איך הוא שרד את כל השנים שלא עבד בהן, ענה טרבולטה: היה לי ברור שאני שחקן נהדר והם טועים, יום יבוא והם יכירו בטעותם (וכך היה)
וזה רק מקרים אחדים מכל המפורסמים שהצליחו.. מה שבאתי להגיד זה פשוט בחיים אל תרימו ידיים תמיד הירידה היא לצורך עלייה. הכישלון הוא לא כישלון כל עוד אתם ממשיכים לנסות – הגלגל בידיים שלכם, אל תתנו לאף אחד לסובב לכם אותו!!:)
כשלון שווה המון /יעקב רוט
את כל המבחנים
במקום האחרון.
כישלון לא קיבל
תעודות רשמיות
ולא זכה בראשי
תיבות נחשקות.
כישלון ידע איך
להנות מאותם
רגעים קטנים
החיים לקסומים.
כישלון פגש בדרכו
אנשים רבים שהחברה
הדביקה להם תוויות
של כשלונות.
כישלון ידע ששליחותו
על פני האדמה
היא לעזור לכל
כישלון להרגיש שיש
לו ערך עליון.
המוטו החדש היה
כישלון שווה המון
בעיניים של ריבון.
"מי שאינו מוכן לטעות מעולם לא ייצור משהו מקורי" קן רובינסון